Koirataito      Kennel Kelmi      Kasvatustyön tavoitteet

Kasvatustyön tavoitteet

Kennel Kelmi pyrkii kasvattamaan rodunomaiset käyttöominaisuudet omaavia, terverakenteisia ja hyvin liikkuvia kelpieitä, joilla on monipuoliseen työ- ja harrastuskäyttöön soveltuva luonne.

Kasvattien hinnassa on alv 24%.

 
Kasvatustyössä on kaksi linjaa: 
 
WORKINGKELPIET monipuoliseet tilatyöhön kasvatetaan karjanomistajan apuriksi. Kasvatamme tiloille koiria vain paimennuksen perusradan tehneillä koirilla, joilla on näyttöä arkityöstä paimenkoirana ja hyvä perusterveys. Paimenkoirapennuille tarjotaan myös koulutusapua ja mahdollisuus koulutussopimukseen.Hyvän paimennusvaiston ja ohjattavuuden omaavat linjat tulee säilyttää ja vaalia, ja pyrimme monipuolistamaan geenipoolia käyttämällä ulkomaisia, hyvät työnäytöt omaavia koiria sekä tuomalla uutta verta Suomeen.
 
HARRASTUSKELPIET nenätöihin, PK-lajeihin, agilityyn ja tokoon. Pyrimme kasvattamaan rohkeita, sosiaalisia,leikkisiä ja ahneita työmyyriä monipuoliseen ja vaativaan harrastuskäyttöön.
 


Kennel Kelmin tavoitteena on:

  • kasvattaa koiria, joiden terveydentila on hyvä mahdollistaen raskaankin harrastamisen ja työskentelyn. Pyrkiä siihen, että kaikki kasvatetut pennut kuvataan lonkistaan ja selästään 2v ikään mennessä.
 
  • säilyttää rodussa kyky paimentaa ja ne fyysiset ominaisuudet jotka mahdollistavat kelpien tehokkaan käytön alkuperäisessä työssä kaiken karjan paimenena. Pyrimme käyttämään jalostuksessa vain erinomaisesti liikkuvia, nopeaan ja kestävään liikuntaan kykeneviä koiria.
 
  • kasvattaa erinomaisesti PK-hakuun, viestiin, jäljelle, etsintäkokeeseen, pelastuslajeihin, TOKOon, agilityyn ja muihin koiraharrastuslajeihin soveltuvia koiria, joilla on riittävä taistelutahto, toimintakyky, hermorakenne ja koulutettavuus. Pennut sosiaalistetaan pienestä pitäen lapsiin ja tilan eläimiin.
 
  • Kasvattaa tilakoiriksi kelpieitä, joilla on alkuperäiset vahvat paimennusvaistot, luontainen karjaäly ja joiden kanssa on ilo työskennellä niin nautojen, lampaiden, vuohien kuin siipikarjankin parissa. Painotan hyvää eläinsilmää, luontaista tempojen ja etäisyyden tuntemista ja helppoa ohjattavuutta.
 
  • valikoida kasvateille kodit, joihin ne soveltuvat luonteensa ja ominaisuuksiensa puolesta. Kaikki pennut pentutestataan 6-7 viikon iässä ja kullekin ostajalle pyritään valikoimaan parhaiten hänen toiveitaan ja tarpeitaan vastaava pentu.