Koirataito      Koulutus      Paimennus

Koirataidossa on asiallisesti koirattuja ahvenanmaanlampaita ja suomenlampaita, portteja, alkeisharjoitteluun tehty aitaus n. 50 x 50m ja kisamittaista peltoa paimennusharjoittelua varten. Tämä mahdollistaa mm. paimennukseen tutustumispäivien pitämisen ja yksityisen harjoittelun eläinystävällisesti, lampaita kunnioittaen.

Paimennuksessa tilattavissa yksityistunteja, mahdollisuus perusrataharjoitteluun jne. Yksityistunti 60e/h, saatavissa ympäri vuoden, talvikaudella säävarauksella.  Tilalla voi myös suorittaa paimennuksen esikokeen tilauksesta. Kaisa Hilska on SKL paimennuksen ylituomari.
 
Järjestämme myös harjoitusmahdollisuuksia nautakarjalla yhteistyössä Brusabyn koulutilan kanssa Kemiössä.
 
Paimennuskoulutus 60e/yksityistunti. Voit myös jakaa yksärin toisen kanssa! tai osana ryhmässä 25e/kerta tai 120e/ 5 kerran kortti. Hinnat sis. alv24%.

 

 ---------------------------------------------------------------------------
Facebookista löydät ryhmän Koirataito Paimennukset, jonka kautta voit ilmoittautua treenaamaan viikkotreeneihin. Niitä pidetään pääsääntöisesti tiistaisin, torstaisin ja välillä lauantaisin. Treeniryhmään otetaan 3-5 koirakkoa, jokainen harjoittelee oman tasonsa mukaisesti. 
 

KADONNEEN KARJAELÄIMEN ETSINTÄ
 
Kadonneen karjaeläimen etsintä

Syksy on tuonut taas kyselyitä eläinpelastuskeikoille, lähden jos aikataulullisesti onnistuu ja isäntäväki ymmärtää, että se on kovaa työtä muiden joukossa, eli ihan ilmaiseksi eivät koirat ja emäntä metsiä juokse. Paljon on onnistumisia, ja niistä muutamista hudeista otettu oppia. Koska karjaa vain näyttää joka vuosi katoilevan/karkailevan/ unhotuvan laitumille ja niiden viereen, jaan mielelläni oppimaani eteenpäin:

Kysytyt kadonneen karjaeläimen etsintäkurssit löytyvät nettikaupasta  https://holvi.com/shop/koirataito/
Kouluttaja Kaisa Hilskalla on 20v kokemus vapaaehtoisen pelastuspalvelun koiranohjaajana. Tämä tietotaito yhdistettynä paimennusosaamiseen ja paimenkoirien viettimaailman tuntemukseen on auttanut palauttamaan monta karannutta nautaa ja lammasta kotiin. Kurssi on kaksiosainen, ja myös aiemmin 1-osan käyneet voivat tulla kertaamaan kakkoseen taitojansa.
Osa 1: jälki- ja hakutyöskentelyn perusteet, sekä karanneen eläimen kiinniottotekniikoita. Teoriaa ja monipuolisia käytännön harjoitteita.
Osa 2: alue-etsinnän taktiikoita, maaston ja koiran lukemista, etsintäsuunnitelmien tekoa, tekniikoita vaikeiden kiinniotettavien pyydystämiseksi ja käytännön harjoituksia.

Kurssi on mahdollista tilata myös muualle Suomeen.
Ilmoittautumiset viim. 2vkoa ennen kurssia kaisa.hilska@koirataito.ne t tai 050-5501470.

Tervetuloa!