Koirataito      Kennel Kelmi      Pentusuunnitelmat
Pentusuunnitelmia
 
WORKINGKELPIE
Suunnitelmissa 2016:
 
C-pentue Kelmi Dilkara "Freya" -Stormkappans Pritye "Olle".
Freya on pieni, tulinen narttu, joka on ansainnut kannuksensa nuorena. 2v-kesänään se on tehnyt kotitilan päätyöt, paimennuksen perusradan (PPR) sekä lampailla, että naudoilla, noussut 3-luokkaan kilpailemaan lampailla, voittanut 2-luokan nautakisoissa ja hopeaa SPKY:n vuoden Nautakoira-kilpailussa ja voittanut kultaa Workinkelpie Finlandin Tilakoirakilpailussa lampailla. Erittäin helposti koulutettava, kiihkeä, taisteluhaluinen ja innokas työmyyrä. Ihmisille hyvin avoin, mutta hyvin vilkas ja hektinen koira. Leikkisä, hyvä kropan hallinta. 
 
Olle on Ruotsintuonti uros erittäin hyvästä pentueesta. Tehnyt perusradan (PPR) lampailla ja voittanut 1-luokan lammaskilpailun. Keikkaillut myös naudoilla ja vuohilla. Tyyni ja tasainen, hyväntuulinen uros. Erittäin sosiaalinen. Kilpaillut myös tokossa ja jäljellä, luonnetestattu.
Kumpikin vanhemmista kuvattu terveeksi, terveystulokset löytyvät KoiraNetistä.
 
Pennuista odotetaan aktiivisia ja hyvin koulutettavia koiria tiloille, paimennuskilpailuihin ja aktiiviseen harrastamiseen.
 
----------------------------------------------------------
 
Yhteistyössä Sari Muhosen kanssa pentue Vilma & Bamba Pop. Vilma s.03/2013 Lonkat a/a kyynäreet 0/0 selkä LTV0 Kataran Cass × Kelmi Elmon Erikoinen, siis tutummin Kata × Hemmo. Vilma työskentelee vanhempiensa tavoin niin lampailla kuin naudoillakin. Nuoresta iästään huolimatta Vilma on tehnyt jo vuoden keikkatöitä vieraissa karjoissa työstäen lihanautoja pihatossa ja lypsylehmiä parsinavetassa sekä lampaita kaikenlaisissa olosuhteissa. Myös laiduntyöskentely sujuu ongelmitta. Tämän kesän aikana Vilma on osoittautunut erittäin lahjakkaaksi etsiessään karanneita/kadonneita karjaeläimiä. Vilma jäljestää väsymättä ja löytäessään ne, osaa kuljettaa villiintyneitä paimentamattomia eläimiä täysin vaistonvaraisesti juuri sopivalla etäisyydellä, sopivasti painostaen. Vilma kilpaili alkukesästä lampailla kahdesti sijoittuen molemmilla kerroilla toiseksi. Vilma myös suoritti kesällä perusradat hyväksytysti sekä lampailla että naudoilla. Vilma on nöyrä ohjaajalle, mutta sopivan vahva ja aikaansaapa eläimille.
 
Pop on australiantuontiuros, joka on sosiaalinen, vakaa ja koulutuskestävä. Työskennellyt sekä naudoilla että lampailla. Lammasperusrata ja hieman kilpailukokemusta kummallakin eläinlajilla. Intensiivinen, välillä jääräpäinenkin ja hyvin päin kävelevä uros. Ei aina penaalin terävin kynä, mutta jaksaa huumorilla aina yrittää uudelleen.
 
Pennuista odotetaan monipuolisia tilakoiria kaikelle karjalle. Luonnetestattu.